Mobil: +36 30 533 0525
E-mail: tibor.bak@gmail.com

Az Eurost Hungary Bt. Családi vállalkozásként alakult 1996 ban. A Cég elsősorban pénzügyi tanácsadás, projekt fejlesztés és pályázat írás és tanácsadás céljából jött létre. Kezdetben a tanácsadói tevékenység mellett kereskedelmi tevékenységet is folytatott elsősorban a faipar és az élelmiszer kereskedelem területén.
2000-től a cég forgalmát elsősorban pénzügyi tanácsadásból származó bevételek képezték. A tevékenység Uniós pályázati tanácsadás, írás, projektek előkészítése, koordinálásra és menedzselésre terjedt ki. Szoros kapcsolat alakult ki a MEH háttérintézményeként működő projektirodákkal, a TALENTIS Régiófejlesztési programirodával és az önkormányzatokkal. Fő és alvállalkozóként részt vett a társaság több önkormányzati, kistérségi, oktatási és képzési projekt előkészítésében.
Az NFT I és az UMFT által biztosított lehetőségeket a kihasználva a tevékenységét elsősorban az önkormányzati szektorban fejtette ki a társaság, ahol a Regionális Operatív Programok megvalósításához kapcsolódó Településfejlesztési Akciótervek, Városfejlesztési Stratégiák és pályázatok készítésében vállalt szerepet. A cég több mint 30 közepes város stratégiájának és akciótervének készítésében vállalt szerepet, melyek közül Hajdúnánás, Pápa, Dabas, Nagyecsed nyertes pályázóként valósította meg fejlesztési elképzeléseit.
A Plan-net Klaszter tagjaként a tervező cégekkel együttműködve az Integrált Városfejlesztési Stratégiák mellett azok megvalósításához kapcsolódó projektek előkészítése határozza meg a társaság fő profilját, melyek közül a jelentősebbek a Pápai NATO légi bázison szolgálatot tevő katonák elhelyezését biztosító Malomkert lakópark előkészítése, a Baktalórántházi Dégenfeld Kastély turisztikai hasznosítási koncepciója, Tiszafüred Turisztikai fejlesztési programja, Nyíregyháza Sóstófürdőn a Sikló Lakópark projekt előkészítésében való részvétel.